Care-i treaba cu Cabina Foto?

Cabinele Foto, sau Photo Booth, au aparut initial ca automate ce functionau pe baza de monezi. La inceput cabina foto functiona cu un aparat foto cu film, iar timpul de printare a fotografiilor putea ajunge chiar si pana la 10 minute. Acum, majoritatea sunt digitale, astfel ca fotografiile sunt disponibile in cateva secunde.

William Pope si Edward Poole au fost cei care au patentat automatul de fotografii in 1888 in Baltimore. Insa abia un an mai tarziu a aparut primul exemplar functional construit de un inventator francez, T. E. Enjalber, care insa nu a putut fi utilizat sa automat desine statator.

Primul Photo Booth modern a aparut pentru public in 1925 pe Broadway, New York. Pentru 25 de centi automatul realiza, developa si printa 8 fotografii, proces care dura pana la 10 minute.

Cabina foto s-a dovedit a fi foarte atractiva, peste 280 000 de americani se fotografiasera in mai putin de 6 luni de zile.Ulterior a fost creata Compania Photomaton pentru a amplasa cabine la nivel national. La 27 martie 1927, Josepho a fost platit 1 milion de dolari si a garantat redeventele viitoare pentru inventia sa.

De-a lungul anilor Cabinele Foto au prins diverse forme si intrebuintari. De la automate pentru poze de pasaport, la poze la minut, ajungand in zile noastre sa fie cunoscute ca „Photo Booth”, fiind utilizate in special pentru „entertainment” in cadrul diverselor evenimente.